Zuppetina La Pineta (Polévka z La Pinety)

Ingredience

  • mušle slávky
  • mušle srdcovky
  • kalamáry
  • cherry rajčata
  • rajčatový protlak
  • bílé víno
  • česnek
  • cibule
  • feferonka
  • listová petržel
  • pečivo
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Na oleji orestujeme nasekanou cibulku s česnekem. Vhodíme slávky a po minutce
i srdcovky (vongole). Povaříme a přihodíme nasekanou feferonku, pokrájená cherry rajčátka a zalijeme bílým vínem. V pánvi můžeme rozmíchat lžičku rajčatového protlaku, který dodá omáčce krásnou červenou barvu. Jakmile se alkohol vyvaří, přidáme kalamáry, které jsme nakrájeli na asi centimetrové kousky. Ještě vhodíme nasekanou petrželku a necháme pod pokličkou pár minut vařit.

Podle chuti dosolíme. Na dno talíře položíme opečený plátek pečiva, zalijeme šťávou vývarem z pánve a naservírujeme směs mořských plodů. Ozdobíme petrželkou
a můžeme podávat.