Zuppetina La Pineta (Polévka z La Pinety)
Ingredience
- mušle slávky
- mušle srdcovky
- kalamáry
- cherry rajčata
- rajčatový protlak
- bílé víno
- česnek
- cibule
- feferonka
- listová petržel
- pečivo
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Na oleji orestujeme nasekanou cibulku s
česnekem. Vhodíme slávky a po minutce
i srdcovky (vongole). Povaříme a přihodíme nasekanou feferonku, pokrájená
cherry rajčátka a zalijeme bílým vínem. V pánvi můžeme rozmíchat lžičku
rajčatového protlaku, který dodá omáčce krásnou červenou barvu. Jakmile se
alkohol vyvaří, přidáme kalamáry, které jsme nakrájeli na asi centimetrové
kousky. Ještě vhodíme nasekanou petrželku a necháme pod pokličkou pár minut
vařit.
Podle chuti dosolíme. Na dno talíře
položíme opečený plátek pečiva, zalijeme šťávou vývarem z pánve a naservírujeme
směs mořských plodů. Ozdobíme petrželkou
a můžeme podávat.