Toskánský jablečný koláč (Toskánský jablečný koláč)
Ingredience
- 4 jablka
- hrst rozinek
- hrst piniových oříšků
- likér Marascchino
- máslo na vymazání formy
- 100 g másla
- 300 g cukru krystal
- 3 vejce
- 1 dl mléka
- citronová kůra
- 150 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- třtinový cukr
Postup
Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.
Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.
V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° na 40 minut.