Toskánský jablečný koláč (Toskánský jablečný koláč)

Ingredience

  • 4 jablka
  • hrst rozinek
  • hrst piniových oříšků
  • likér Marascchino
  • máslo na vymazání formy
  • 100 g másla
  • 300 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 dl mléka
  • citronová kůra
  • 150 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • třtinový cukr

Postup

Rozinky zalijeme likérem a necháme marinovat.

Jablka nakrájíme na plátky a smícháme s piniovými oříšky a s rozinkami včetně likérové šťávy.

V míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůrou. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva, důkladně spojíme a krém nalijeme do máslem vymazané formy. Na těsto nasypeme jablečnou směs a vršek koláče zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180° na 40 minut.