Torta di pesche e ribes (Dort s broskví a rybízem)
Ingredience 6 porcí
250 g hladké mouky
150 g másla
6 vajec
7 lžic cukru
1,5 dl smetany
100 g bílého řeckého jogurtu
3 měkké broskve
1 vanička červeného rybízu
vanilkový lusk
Postup
V míse postupně vyšleháme povolené máslo s 5 lžícemi cukru, 4 vejce, mouku a semínka z půlky vanilkového lusku. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Těsto přendáme do formy a uhladíme. Broskve nakrájíme na měsíčky a vyskládáme na těsto, zasypeme rybízem. V míse vyšleháme zbylá dvě vejce se zbytkem cukru, smetanou, bílým jogurtem a druhou půlkou vanilkového lusku. Krém nalijeme na ovoce, pečeme v předehřáté troubě 45min na 180°.