Torta di pesche e ribes (Dort s broskví a rybízem)

Ingredience 6 porcí

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 6 vajec
  • 7 lžic cukru
  • 1,5 dl smetany
  • 100 g bílého řeckého jogurtu
  • 3 měkké broskve
  • 1 vanička červeného rybízu
  • vanilkový lusk

Postup

V míse postupně vyšleháme povolené máslo s 5 lžícemi cukru, 4 vejce, mouku a semínka z půlky vanilkového lusku. Dno formy vyložíme pečícím papírem. Těsto přendáme do formy a uhladíme. Broskve nakrájíme na měsíčky a vyskládáme na těsto, zasypeme rybízem. V míse vyšleháme zbylá dvě vejce se zbytkem cukru, smetanou, bílým jogurtem a druhou půlkou vanilkového lusku. Krém nalijeme na ovoce, pečeme 
v předehřáté troubě 45min na 180°. 

Využijte 30% slevy na jídelníček na míru ×