Speciality La Rucola (Krevety La Rucola a Marinovaný losos)

Ingredience

  • krevety
  • sýr burrata
  • domácí majonéza z rozmixovaných ústřic
  • oregano
  • olivový olej
  • sůl
  • ---
  • filet lososa
  • cukr a sůl na marinádu
  • lístky malých ředkviček
  • smetana Crème fresh s šalotkou a citronovou šťávou
  • olivový olej rozmixovaný s vodou na bázi majonézy

Postup


Krevety

Čerstvé krevety servírujeme na sýru burrata, osolíme, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme domácí majonézou. 

Losos

Lososa pocukrujeme a posolíme a necháme marinovat.

Filet nakrájíme na kostičky a servírujeme s emulzí olivového oleje a vody, ozdobíme smetanou Crème fresh, kterou dochutíme nasekanou šalotkou a citronovou šťávou. Přidáme pár drobných lístků ředkviček a můžeme podávat. V restauracích, jako je La Rucola, používají ke zvýraznění aroma páru “ochucenou” bylinkami, divokým tymiánem a oreganem.