Speciality La Rucola (Krevety La Rucola a Marinovaný losos)
Ingredience
- krevety
- sýr burrata
- domácí majonéza z rozmixovaných ústřic
- oregano
- olivový olej
- sůl
- ---
- filet lososa
- cukr a sůl na marinádu
- lístky malých ředkviček
- smetana Crème fresh s šalotkou a citronovou šťávou
- olivový olej rozmixovaný s vodou na bázi majonézy
Postup
Krevety
Čerstvé krevety servírujeme na sýru burrata, osolíme, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme domácí majonézou.
Losos
Lososa pocukrujeme a posolíme a necháme marinovat.
Filet nakrájíme na kostičky a servírujeme s emulzí olivového oleje a vody, ozdobíme smetanou Crème fresh, kterou dochutíme nasekanou šalotkou a citronovou šťávou. Přidáme pár drobných lístků ředkviček a můžeme podávat. V restauracích, jako je La Rucola, používají ke zvýraznění aroma páru “ochucenou” bylinkami, divokým tymiánem a oreganem.