Spaghetti Cesenatico (Špagety Cesenatico)
Ingredience
- 400 g špaget
- divoký fenykl
- rybičky Saraghina
- hrst piniových oříšků
- hrst rozinek
- sklenka bílého vína
- lžíce strouhanky
- česnek
- olej extra virgin
- sůl
Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”.
V pánvi na oleji orestujeme nasekaný česnek a nakrájené rybičky, přisypeme piniové oříšky a rozinky (není potřeba dopředu namáčet, nasáknou se vínem a vodou ze špaget). Přilijeme bílé víno, necháme chvilku restovat a poté přidáme nasekaný divoký fenykl. Podle potřeby podlijeme vodou z pasty.
Strouhanku orestujeme na sucho v pánvi do hněda.
Nakonec se směsí promícháme špagety, při servírování zakápneme olejem a posypeme opečenou strouhankou – parmazánem chudých.