Spaghetti Cesenatico (Špagety Cesenatico)

Ingredience

  • 400 g špaget
  • divoký fenykl
  • rybičky Saraghina
  • hrst piniových oříšků
  • hrst rozinek
  • sklenka bílého vína
  • lžíce strouhanky
  • česnek
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”.

V pánvi na oleji orestujeme nasekaný česnek a nakrájené rybičky, přisypeme piniové oříšky a rozinky (není potřeba dopředu namáčet, nasáknou se vínem a vodou ze špaget). Přilijeme bílé víno, necháme chvilku restovat a poté přidáme nasekaný divoký fenykl. Podle potřeby podlijeme vodou z pasty.

Strouhanku orestujeme na sucho v pánvi do hněda.

Nakonec se směsí promícháme špagety, při servírování zakápneme olejem a posypeme opečenou strouhankou – parmazánem chudých.