Spaghetti alla crema d’ aglio con pomodorini al forno (Špagety s česnekovým krémem a zapečenými rajčaty)

Ingredience 4 porce

  • 320 g špaget
  • 600 g datlových rajčat
  • 6 plátků toastového chleba
  • 5 stroužků česneku
  • 0,5 dl mléka
  • sýr pecorino
  • tymián
  • bazalka
  • oregano
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Rozkrojte rajčátka na poloviny a naskládejte je do zapékací mísy. Osolte je a nechte 30 minut odpočívat, aby se mohla „vypotit“. Dva krajíčky toastového chleba nadrobte do mléka a nechte je 15 minut „pít“.

Nyní si připravte bylinkovou strouhanku. Najemno nasekejte čerstvé bylinky. Polovinu z nich nasypejte spolu se 4 plátky chleba do mixéru a spusťte techniku!

Troubu předehřejte na 180 °C. Zbylými bylinkami posypejte rajčata a mísu vložte do trouby na 20 minut, posledních 5 minut ji přepněte na gril.

Uvařte česnek v páře. Před dalším zpracováním vyndejte z česneku jeho střed. Příliš silnou chuť česneku to zjemní.

Vhoďte do mixéru česnek, přilejte mléko a vyšlehejte do krému. Ten poté osolte, opepřete a přelejte do mísy.

Uvařte těstoviny. Hotové naservírujte na porce česnekového krému. Vytáhněte z trouby zapečená voňavá rajčátka a servírujte je vedle kopce těstovin. Nakonec vše zasypejte bylinkovou strouhankou a nastrouhaným pecorinem.