Polpettone di nonna Zaira (Sekaná babičky Zairy)

Ingredience

  • 0,5 kg telecího mletého masa
  • 4 rajčata
  • řapíkatý celer
  • jarní cibulka
  • mrkev
  • 1 vejce
  • parmazán
  • citronová kůra
  • listová petržel
  • bazalka
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Ve vodě budeme 20 minut vařit celá rajčata, jarní cibulku a řapíkatý celer.

Mezitím smícháme telecí maso s vejcem a strouhaným parmazánem (podle chuti). Zakápneme olejem a dochutíme citronovou strouhanou kůrou a špetkou soli.  Na závěr přidáme nasekanou petrželku. Směs promícháme, vypracujeme z ní pevnou hmotu a rozdělíme na dvě šišky. Ty obalíme ve strouhance a orestujeme na olivovém oleji do křupava.