Piadina Cesenatico (Piadina z Cesenatica)

Ingredience

  • > Těsto (viz recept Piadina romagnola):
  • 500 g hladké mouky
  • 150 g vepřového sádla
  • lžička jedlé sody
  • 1 ks droždí
  • sůl
  • > náplň 1:
  • smetanový sýr Stracchino
  • rukola
  • prosciutto crudo
  • > náplň 2:
  • lardo – bílá slanina
  • uvařené špenátové listy (nebo mangold)

Postup

V míse rozmícháme droždí s trochou vody, přidáme rozpuštěné sádlo a hladkou mouku, osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme půl hodiny odpočinout pod utěrkou. Potom ho vyválíme a vykrojíme kolo o průměru asi 25cm. Placku na sucho opečeme na pánvi.

Placku potřeme smetanovým sýrem, na jednu polovinu dáme rukolu a šunku, přehneme a narychlo opečeme na pánvi.

Druhou variantou jsou vařené špenátové listy s bílou slaninou, placku opět přehneme a zapečeme.