Perlička Di Ama (Perlička Di Ama)
Ingredience
- vykoštěná perlička
- pancetta nebo prosciutto
- ovčí sýr pecorino
- pórek
- sklenka mléka
- rozmarýn
- šalvěj
- sušené květy divokého fenyklu
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Postup
Plátky perličky osolíme a opepříme z obou stran a potřeme nasekanými bylinkami a sušeným fenyklem. Na maso položíme plátek šunky prosciutto nebo pancetty, perličku zarolujeme a svážeme provázkem. Pokapeme olejem a dame péct do předehřáté trouby na 190° po dobu 35 minut.
Na olivovém oleji osmahneme nasekaný pórek, zalijeme deci mléka a ochutíme solí, pepřem a sušeným fenyklem. Necháme omáčku mírně zredukovat a nastrouháme do ní ovčí sýr. Podáváme s upečeou perličkou.