Perlička Di Ama (Perlička Di Ama)

Ingredience

  • vykoštěná perlička
  • pancetta nebo prosciutto
  • ovčí sýr pecorino
  • pórek
  • sklenka mléka
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • sušené květy divokého fenyklu
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup

Plátky perličky osolíme a opepříme z obou stran a potřeme nasekanými bylinkami a sušeným fenyklem. Na maso položíme plátek šunky prosciutto nebo pancetty, perličku zarolujeme a svážeme provázkem. Pokapeme olejem a dame péct do předehřáté trouby na 190° po dobu 35 minut.

Na olivovém oleji osmahneme nasekaný pórek, zalijeme deci mléka a ochutíme solí, pepřem a sušeným fenyklem. Necháme omáčku mírně zredukovat a nastrouháme do ní ovčí sýr. Podáváme s upečeou perličkou.