Penne faraglioni dell’ Enfola (Pasta z Enfoly)

Ingredience

  • kalamáry
  • cherry rajčata
  • citronová kůra
  • bazalka
  • máta
  • rozmarýn
  • nepitella
  • feferonka
  • česnek
  • olej extra virgin
  • pepř

Postup

Kalamáry očistíme, odstraníme kosti a nakrájíme na malé kousky.

V pánvi na oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky, přihodíme kalamáry a nasekanou feferonku.. Cherry rajčátka rozpůlíme a přidáme do pánve spolu s bylinkami – s lístky bazalky, máty  a nepitelly (nepitella je druh bylinky, který svou chutí připomíná směs oregána, majoránky a máty).  Dochutíme pepřem.

Penne uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. Promícháme se směsí v pánvi. Můžeme podávat, ozdobíme čerstvými bylinkami.