Passatelli (Passatelli)
Ingredience
- 250 g strouhanky
- 250 g parmazánu
- 50 g hladké mouky
- 5 vajec
- špetka skořice
- citronová kůra
- špetka soli
- ---
- slávky
- malé kalamárky
- cherry rajčata
- rukola
- parmazán
- česnek
Postup
Ze strouhanky, parmazánu, mouky, skořice, vajec, citronové kůry a soli vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme pomocí lisu malé nudličky, které uvaříme v osolené vodě. Trvá to pouze pár minut.
V pánvi na oleji a česneku povaříme slávky. Přidáme bílé víno a necháme redukovat pod pokličkou. Po otevření mušlí přidáme do pánve malé kalamáry a rajčata. Smícháme s uvařenými nudličkami, vhodíme nasekanou petrželku, zakápneme olejem. Při servírování ozdobíme rukolou a strouhaným parmazánem.