Passatelli (Passatelli)

Ingredience

  • 250 g strouhanky
  • 250 g parmazánu
  • 50 g hladké mouky
  • 5 vajec
  • špetka skořice
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • ---
  • slávky
  • malé kalamárky
  • cherry rajčata
  • rukola
  • parmazán
  • česnek

Postup

Ze strouhanky, parmazánu, mouky, skořice, vajec, citronové kůry a soli vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme pomocí lisu malé nudličky, které uvaříme v osolené vodě. Trvá to pouze pár minut.


V pánvi na oleji a česneku povaříme slávky. Přidáme bílé víno a necháme redukovat pod pokličkou. Po otevření mušlí přidáme do pánve malé kalamáry a rajčata. Smícháme s uvařenými nudličkami, vhodíme nasekanou petrželku, zakápneme olejem. Při servírování ozdobíme rukolou a strouhaným parmazánem.