Mousse ghiacciata al cocco (Kokosový zmrzlý mousse)

Ingredience 6 porcí

  • 4 bílky
  • 150 g cukru
  • 175 g strouhaného kokosu
  • 300 ml smetany
  • citronová šťáva
  • pomerančová šťáva
  • 6 ks mučenky
  • ½ lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 panák kirsch alkoholu
  • hoblinky kokosu
  • máta na ozdobu

Postup

Formičky na soufflé navlhčete vodou a vyložte je kuchyňskou fólií (dobře se přilepí na stěny). Bílky vyšlehejte s cukrem ve vodní lázni do chvíle, kdy vznikne krém. Přisypejte do něj strouhaný kokos. Vyšlehejte smetanu do šlehačky, do ní přilijte citronovou šťávu a vše jemně spojte s krémem. Vyplňte krémem formičky, uhlaďte ho na povrchu a přikryjte fólií. Kokosovou pěnu vložte na celou noc do mrazáku.

 

Mučenky vydlabejte do kastrolu. V misce smíchejte maizenu (kukuřičný škrob) s pomerančovou šťávou a pak tekutinu vlijte do kastrolu k mučenkám. Přisypejte cukr a pak na středním plameni omáčku redukujte, až bude hustá. Nechte ji vystydnout a poté k ní přilejte likér.

 

Z mrazáku vyndejte hotovou kokosovou pěnu. Dejte formičky na vteřinu do horké vody, abyste dezert snadno vyklepli. Nakonec bábovičky na dezertních talířkách ozdobte omáčkou a kokosovými hoblinami.