Mousse ghiacciata al cocco (Kokosový zmrzlý mousse)
Ingredience 6 porcí
- 4 bílky
- 150 g cukru
- 175 g strouhaného kokosu
- 300 ml smetany
- citronová šťáva
- pomerančová šťáva
- 6 ks mučenky
- ½ lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 panák kirsch alkoholu
- hoblinky kokosu
- máta na ozdobu
Postup
Formičky na
soufflé navlhčete vodou a vyložte je kuchyňskou fólií (dobře se přilepí na
stěny). Bílky vyšlehejte s cukrem ve vodní lázni do chvíle, kdy vznikne krém.
Přisypejte do něj strouhaný kokos. Vyšlehejte smetanu do šlehačky, do ní
přilijte citronovou šťávu a vše jemně spojte s krémem. Vyplňte krémem formičky,
uhlaďte ho na povrchu a přikryjte fólií. Kokosovou pěnu vložte na celou noc do
mrazáku.
Mučenky
vydlabejte do kastrolu. V misce smíchejte maizenu (kukuřičný škrob) s
pomerančovou šťávou a pak tekutinu vlijte do kastrolu k mučenkám. Přisypejte
cukr a pak na středním plameni omáčku redukujte, až bude hustá. Nechte ji
vystydnout a poté k ní přilejte likér.
Z mrazáku
vyndejte hotovou kokosovou pěnu. Dejte formičky na vteřinu do horké vody,
abyste dezert snadno vyklepli. Nakonec bábovičky na dezertních talířkách
ozdobte omáčkou a kokosovými hoblinami.