Jeseter Al Porto (Filet z jesetera)
Ingredience
- filet jesetera
- guanciale (slanina z vepřových líček, pancetta)
- dušená zelenina
- šalvěj
- olivový olej
- sůl
Postup
Plátky slaniny posypeme na jemno nasekanou šalvějí, filet ryby osolíme a do slaniny zabalíme jako roládu. Máme dvě možnosti tepelné úpravy: buďto dáme roládu do potravinového igelitového sáčku, do kterého kápneme olivový olej, a vaříme ve vodní lázni 8 minut, nebo můžeme jesetera uvařit v páře, což bude trvat 12 minut.
Poté roládu zprudka orestujeme na olivovém oleji do zlatova. Necháme pár minutek v troubě na 220°C, aby se maso důkladně prohřálo. Osušíme a necháme odpočinout.
Roládu servírujeme nakrájenou na plátky s dušenou zeleninou. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí.