Jeseter Al Porto (Filet z jesetera)

Ingredience

  • filet jesetera
  • guanciale (slanina z vepřových líček, pancetta)
  • dušená zelenina
  • šalvěj
  • olivový olej
  • sůl

Postup

Plátky slaniny posypeme na jemno nasekanou šalvějí, filet ryby osolíme a do slaniny zabalíme jako roládu. Máme dvě možnosti tepelné úpravy: buďto dáme roládu do potravinového igelitového sáčku, do kterého kápneme olivový olej, a vaříme ve vodní lázni 8 minut, nebo můžeme jesetera uvařit v páře, což bude trvat 12 minut.

Poté roládu zprudka orestujeme na olivovém oleji do zlatova. Necháme pár minutek v troubě na 220°C, aby se maso důkladně prohřálo. Osušíme a necháme odpočinout.

Roládu servírujeme nakrájenou na plátky s dušenou zeleninou. Zakápneme olivovým olejem a dochutíme solí.