Italská čočka se salsicciou (Italská čočka se salsicciou)
Ingredience
- ½ balení čočky
- cibule
- řapíkatý celer
- mrkev
- zeleninový vývar
- rajčatový protlak
- 4 klobásy salsiccia
- parmazán
- feferonka
- rozmarýn
- bobkový list
- olej extra virgin Monini
- sůl
Postup
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme snítku tymiánu a bobkový list, zalijeme vývarem a lžící rajčatového protlaku a chvíli povaříme. Poté přisypeme čočku a vaříme do podoby “al dente”, podle potřeby přiléváme zeleninový vývar, aby čočka stále “plavala”. Vhodíme salsicciu a vaříme asi 10 minut.
Na závěr přidáme nasekanou feferonku, sůl a olivový olej, posypeme strouhaným parmazánem a můžeme podávat.