Italská čočka se salsicciou (Italská čočka se salsicciou)

Ingredience

  • ½ balení čočky
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • mrkev
  • zeleninový vývar
  • rajčatový protlak
  • 4 klobásy salsiccia
  • parmazán
  • feferonka
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • olej extra virgin Monini
  • sůl

Postup

Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme snítku tymiánu a bobkový list, zalijeme vývarem a lžící rajčatového protlaku a chvíli povaříme. Poté přisypeme čočku a vaříme do podoby “al dente”, podle potřeby přiléváme zeleninový vývar, aby čočka stále “plavala”. Vhodíme salsicciu a vaříme asi 10 minut.

Na závěr přidáme nasekanou feferonku, sůl a olivový olej, posypeme strouhaným parmazánem a můžeme podávat.