Hovězí ořech na grilu (Hovězí ořech na grilu)

Ingredience

  • hovězí zadní ořech v celku
  • listový salát
  • rajčata (pomodoro grappolo)
  • cherry rajčata
  • fenykl
  • citron
  • rozmarýn
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Hovězí ořech o tloušťce asi 10 cm položíme na rozpálený gril bez použití oleje, přidáme jen snítku rozmarýnu. Gril zavřeme poklicí a maso necháme z každé strany 7 minut grilovat. Musí dostat krásnou opečenou kůrku. Nakonec maso postavíme a necháme 15 minut dodělat.

 

Listový salát rukama potrháme, dáme do mísy a přidáme nakrájená rajčata grappolo, nastouhaný fenykl (první vrstvu zeleniny odstraníme, zbytek na jemno nastrouháme) a použijeme i zelenou část fenyklu – “fousy”, jak říká Manu – které nasekáme na jemno a promícháme se salátem. Ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Zálivku do salátu vyrobíme z citronové šťávy, olivového oleje, soli a nasekané snítky rozmarýnu. Zalijeme a promícháme.

 

Cherry rajčata na rychlo orestujeme v pánvi s trochou oleje.

 

Na talíř servírujeme salát s cherry rajčaty na vrchu, maso nakrájíme na tenké plátky a nakonec potřeme olejem (můžeme do něj vmíchat rozmarýn).