Gnocchi alla Vito (Černé gnocchi)

Ingredience

  • bramborové noky se sépiovým barvivem
  • bílý chřest
  • jikry z mořského ježka
  • česnek
  • petržel
  • feferonka
  • pažitka
  • olej extra virgin

Postup

Do těsta na bramborové noky (viz recept Gnocchi Quattro formaggi) se přidává sépiové černé barvivo. Noky uvaříme v osolené vodě.

Bílý chřest je uvařený  ve vodě s trochou másla, šťávy z citronu a s plátkem pečiva, který stáhne případnou hořkost chřestu. Pak se nechá vystydnout, část dáme stranou, část rozmixuje a vznikne lahodná omáčka.

Na pánvi orestujeme nasekaný česnek, feferonku a petrželku. Přidáme uvařené noky s trochou vody z varu. Povaříme, poté přidáme nakrájený bílý chřest.

Gnocchi servírujeme na chřestové omáčce, s mořským ježkem a sekanou pažitkou.