Gnocchi alla Vito (Černé gnocchi)
Ingredience
- bramborové noky se sépiovým barvivem
- bílý chřest
- jikry z mořského ježka
- česnek
- petržel
- feferonka
- pažitka
- olej extra virgin
Postup
Do těsta na bramborové noky (viz recept Gnocchi Quattro formaggi) se přidává sépiové černé barvivo. Noky uvaříme v osolené vodě.
Bílý chřest je uvařený ve vodě s trochou másla, šťávy z citronu a s plátkem pečiva, který stáhne případnou hořkost chřestu. Pak se nechá vystydnout, část dáme stranou, část rozmixuje a vznikne lahodná omáčka.
Na pánvi orestujeme nasekaný česnek, feferonku a petrželku. Přidáme uvařené noky s trochou vody z varu. Povaříme, poté přidáme nakrájený bílý chřest.
Gnocchi servírujeme na chřestové omáčce, s mořským ježkem a sekanou pažitkou.