Focaccia di Recco (Focaccia di Recco)

Ingredience

  • 1kg hladké mouky
  • voda dle potřeby
  • kvásek
  • droždí
  • olej extra virgin
  • sůl
  • další dle chuti (olivy, rajčata, ančovičky…)

Postup

Ve vlažné vodě rozmícháme kostku droždí, pokud použijeme i kvásek, množství upravíme na polovinu – půl droždí, půl kvásku. Spojíme s moukou, přidáme špetku soli, pokapeme olivovým olejem a vypracujeme vláčné těsto (vodu doléváme podle potřeby).

Těsto necháme hodinu odpočinout u tepla (ideálně 30-40°C).

Pekáč vymažeme olivovým olejem, těsto rozprostíme po celém plechu a přidáme podle chuti náplň – můžou to být zelené olivy, ančovičky, capari, rajčatové sugo… ke všemu se hodí snítka tymiánu.

Troubu rozpálíme na maximum a pečeme asi 20 minut do zlatova.