Crostata alle fragole (Jahodový koláč)

Ingredience

  • Těsto:
  • 210 g hladké mouky

  • 100g másla

  • 3 žloutky

  • 100 g cukru moučka

  • špetka soli

  • citronová kůra z 1 citronu

  • 1/3 prášku do pečiva
  • hrst rozemletých mandlí
  • ---
  • Náplň:
  • máslo na vymazání formy
  • vanilkový lusk
  • 3-4 dl mléka
  • 2 žloutky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g maizeny (kukuřičný škrob)
  • jahody
  • jahodový džem

Postup

Těsto:


Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, kterým vyložíme vymazanou
a vysypanou formu. T
ěsto jemně propícháme vidličkou, aby nenakynulo. Poté formu překryjeme pečící folií a zasypeme fazolemi, těsto tak zůstane nízké. Pečeme
v p
ředehřáté troubě 10min na 180°. Po upečení necháme vychladnout.

Náplň:

Mléko ochutíme vanilkovými semínky a ohřejeme. V míse vyšleháme žloutky
s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijeme mléko a směs budeme míchat na vodní lázni, dokud nezhoustne.

Na vychladnutý korpus nalijeme náplň. Jahody necháme v celku a vyskládáme je navrch. Marmeládu necháme chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala a pomažeme jí špičky jahod.