Cappon Magro (Cappon Magro)

Ingredience 6 porcí

  • 350 g mořského vlka
  • 350 g ropušnice
  • 1 kg humra
  • 8 krevet
  • 8 langustinek
  • 16 čerstvých ančoviček
  • 150 g fazolek
  • červená řepa
  • květák
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 2 cukety
  • 2 vařená vejce
  • olej extra virgin
  • sůl
  • ---
  • Salsa verde ( Zelená omáčka )
  • 2 solené ančovičky
  • hrst solených kaparů
  • hrst zelených oliv
  • hrst piniových oříšků
  • stroužek česneku
  • střídka z 2 plátků pečiva
  • uvařený žloutek
  • vinný bílý ocet
  • petrželka
  • olej extra virgin

Postup

Uvařte fazolky, mrkev, brambory, květák v hrnci plném slané vody, ochucené olejem a octem. Nezapomeňte uvařit natvrdo i 3 vejce (1 žloutek použijete na „zelenou omáčku“).

Ryby a ostatní dary moře připravte v páře a dochuťte solí. Vyloupněte bílé maso humra i krevet. Maso z ryb naporcujte.

Zelenou omáčku si připravíte následovně: bílou střídu naložte do octa. Poté všechny ingredience na salsu vhoďte do hmoždíře, přidejte vlhkou střídu a vše tloučkem proměňte v krém. Ten nakonec osvěžte olivovým olejem. Podle chuti do omáčku zakapejte vinným octem.

Nyní postavte ukázkovou pyramidu. Plátky brambor, červené řepy, mrkve, cuket, kousků květáku a fazolek zasypejte bílým masem mořských živočichů, v páře připraveném. Ve velkém finále pyramidu skropte salsou verde.