Cappon Magro (Cappon Magro)
Ingredience 6 porcí
- 350 g mořského vlka
- 350 g ropušnice
- 1 kg humra
- 8 krevet
- 8 langustinek
- 16 čerstvých ančoviček
- 150 g fazolek
- červená řepa
- květák
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 2 cukety
- 2 vařená vejce
- olej extra virgin
- sůl
- ---
- Salsa verde ( Zelená omáčka )
- 2 solené ančovičky
- hrst solených kaparů
- hrst zelených oliv
- hrst piniových oříšků
- stroužek česneku
- střídka z 2 plátků pečiva
- uvařený žloutek
- vinný bílý ocet
- petrželka
- olej extra virgin
Postup
Uvařte fazolky, mrkev, brambory, květák v hrnci plném slané vody, ochucené olejem a octem. Nezapomeňte uvařit natvrdo i 3 vejce (1 žloutek použijete na „zelenou omáčku“).
Ryby a ostatní dary moře připravte v páře a dochuťte solí. Vyloupněte bílé maso humra i krevet. Maso z ryb naporcujte.
Zelenou omáčku si připravíte následovně: bílou střídu naložte do octa. Poté všechny ingredience na salsu vhoďte do hmoždíře, přidejte vlhkou střídu a vše tloučkem proměňte v krém. Ten nakonec osvěžte olivovým olejem. Podle chuti do omáčku zakapejte vinným octem.
Nyní postavte ukázkovou pyramidu. Plátky brambor, červené řepy, mrkve, cuket, kousků květáku a fazolek zasypejte bílým masem mořských živočichů, v páře připraveném. Ve velkém finále pyramidu skropte salsou verde.