Zuppa all' Ortolana (Polévka ze záhonku)

Ingredience 4 porce

  • 100 g bílých fazolí
  • 250 g čerstvého špenátu
  • cibulka
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • sýr typu parmazán
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Italský venkov v krajině Chianti hází do hrnce bílé fazolky s čerstvým špenátem, nechá je bublat a nakonec vše zasype parmazánem. Chutná to báječně! Co víc dodat? Třeba bílé víno a křupavé bílé pečivo.

Postup



Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do podoby „al dente“. V hrnci na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme špenátové listy a necháme povařit. Vše zalijeme vývarem z fazolí a postupně přidáme i uvařené fazolky. Povaříme ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s hoblinkami parmazánu.