Zadělávané bedly s pancettou (Zadělávané bedly s pancettou)

Ingredience 4 porce

  • 2 velké čerstvé bedly
  • 4 plátky italské slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl smetany
  • citronová šťáva
  • majoránka
  • máslo
  • sůl, pepř

Postup




Na másle orestujeme nasekanou cibulku a česnek do zlatova. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté můžeme podlít smetanou a pár minut povaříme. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a osmažíme na sucho v pánvi. Bedly na závěr zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem 
a servírujeme s opečenou slaninou.