Zadělávané bedly s pancettou (Zadělávané bedly s pancettou)
Ingredience 4 porce
- 2 velké čerstvé bedly
- 4 plátky italské slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dl bílého vína
- 1 dl smetany
- citronová šťáva
- majoránka
- máslo
- sůl, pepř
Postup
Na másle orestujeme nasekanou cibulku a česnek do zlatova. Bedly očistíme a nakrájíme na proužky, přidáme do pánve a osolíme. Po chvíli restování přidáme majoránku, podlijeme bílým vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté můžeme podlít smetanou a pár minut povaříme. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky a osmažíme na sucho v pánvi. Bedly na závěr zakápneme citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem
a servírujeme s opečenou slaninou.