Yam wunsen (Salát ze skleněných nudlí s mořskými plody)

Ingredience 2 porce

  • 100 g skleněných nudlí
  • 250 g mořských plodů
  • 100 g tygřích krevet
  • 10 g černých hub (jidášovo ucho)
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • řapíkatý celer
  • 2 chilli papričky
  • šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • 2 limetky
  • 1 lžička cukru

Postup

Uvaříme skleněné nudle v osolené vroucí vodě, aby byly měkké (vaří se jen pár minut, raději je průběžně chutnáme). Rychle je opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat. Pak je sekneme na kratší nudličky. Dary moře a krevety pár minut povaříme ve vodě a dáme je též stranou okapat. Předem namočené černé houby (ve studené vodě) vyždímáme a nasekneme na menší tenčí nudličky. Řapíkatý celer, šalotku a chilli papričky nakrájíme na proužky. 

V míse smícháme nudle s rybí omáčkou a lžičkou cukru, ochutíme limetkovou šťávou a přidáme ostatní připravené ingredience – uvařené plody moře, krevety, zeleninu a houby. Nakonec nesmí chybět na jemno nasekaný česnek a nasekaný koriandr. Chuť salátu má být kyselá, slaná a pálivá.