Yam wunsen (Salát ze skleněných nudlí s mořskými plody)
Ingredience 2 porce
- 100 g skleněných nudlí
- 250 g mořských plodů
- 100 g tygřích krevet
- 10 g černých hub (jidášovo ucho)
- 4 lžíce rybí omáčky
- řapíkatý celer
- 2 chilli papričky
- šalotka
- 2 stroužky česneku
- čerstvý koriandr
- 2 limetky
- 1 lžička cukru
Postup
Uvaříme skleněné nudle v osolené vroucí vodě, aby byly měkké (vaří se jen pár minut, raději je průběžně chutnáme). Rychle je opláchneme studenou vodou a necháme stranou okapat. Pak je sekneme na kratší nudličky. Dary moře a krevety pár minut povaříme ve vodě a dáme je též stranou okapat. Předem namočené černé houby (ve studené vodě) vyždímáme a nasekneme na menší tenčí nudličky. Řapíkatý celer, šalotku a chilli papričky nakrájíme na proužky.
V míse smícháme nudle s rybí omáčkou a lžičkou cukru, ochutíme limetkovou šťávou a přidáme ostatní připravené ingredience – uvařené plody moře, krevety, zeleninu a houby. Nakonec nesmí chybět na jemno nasekaný česnek a nasekaný koriandr. Chuť salátu má být kyselá, slaná a pálivá.