Trota salmonata alle erbe (Lososový pstruh s bylinkami)

Ingredience 4 porce

  • 4 filety lososového pstruha
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka tymiánu
  • pár lístků šalvěje
  • pár lístků petržele
  • 2dcl oleje extra virgin
  • 1 citron
  • sůl, pepř

Lososového pstruha je možné snadno sehnat i u nás. Jeho příprava se podobá závratné lehkosti, s níž toto skvělé jídlo strávíme. 

Postup


V hmoždíři smícháme bylinky, přidáme olej a citronovou šťávu. Filety osolíme 
a opepříme, potřeme bylinkovou směsí a opečeme na pánvi po obou stranách, nejdříve z té strany, kde je kůže. 

Filety servírujeme polité bylinkovou šťávou.
Můžeme podávat s orestovaným listovým špenátem.