Trota all Piemontese (Pstruh z Piemonte)

Ingredience 1 porce

  • čerstvý pstruh
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 cibulka
  • 30 g rozinek
  • 1 dl vinného bílého octa
  • 2 dl rybího vývaru
  • 1 dl smetany
  • 1 citron
  • šalvěj
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup

Cibulku a nohu od řapíkatého celeru nakrájíme na jemno a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme lístky šalvěje, rybu, zalijeme vinným octem 
a necháme vyvařit. Poté přidáme kůru z citronu, rozinky (které jsme namočili nejprve do vody, aby nabobtnaly), rybí vývar a necháme vařit 15 minut na mírném plamínku. Po uplynulé době rybu vyndáme, vykostíme. Do omáčky nalijeme smetanu a zredukujeme. Rybu servírujeme politou zredukovanou omáčkou.