Tris di scampi (Langustiny na tři způsoby)

Ingredience 2 porce

  • 6 langustin
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 plátky bílé slaniny
  • 1 snítka rozmarýnu
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup



První způsob přípravy – syrové langustiny rozpůlíme podél páteře, vyčistíme (odstraníme střívko a hlavičku), zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem a posolíme.
Druhý způsob přípravy – langustiny opět vyčistíme, zakápneme olivovým olejem a ogrilujeme (osmažíme v pánvi) nejprve z té strany, kde je kůže.
Třetí způsob přípravy – langustiny vyčitíme, zakápneme olivovým olejem a zlehka orestujeme v pánvi. Přendáme je do zapékací mísy, přikryjeme plátky bbílé slaniny, dochutíme nasekaným rozmarýnem a zapečeme 
v troubě na horní spirálu asi na 180°.