Tris di bruschette (Tři bruschetty)

Ingredience 4 porce

  • 150 g sýru Stracchino
  • 150 g žampionů
  • hrst černých oliv
  • 1 dl bílého vína
  • petrželka
  • rukola
  • bagetky
  • olej extra virgin
  • sůl

Slavnou italskou topinku třikrát jinak pozvěte na stůl, třeba až se u vás sejde větší společnost. Nejzapomeňte ji zalévat poctivým vínem, ať trojí chuť na jazyku „rozkvete“.

Postup

Houbová bruschetta:

V hrnci na olivovém oleji se stroužkem česneku orestujeme nakrájené žampiony, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme bílým vínem. Necháme vyvařit alkohol a můžeme podávat na vysušeném plátku bagetky. Pro lepší chuť zakápneme olivovým olejem.

Sýrová bruschetta:
V míse smícháme sýr a nasekanou rukolu, podle chuti dosolíme 
a podáváme na vysušeném plátku bagetky.

Olivová bruschetta:
Olivy rozmixujeme a podáváme na vysušeném plátku bagetky.