Trippa alla Fiorentina (Dršťky po florentinsku)

Ingredience 4 porce

  • 1dcl oleje extra virgin
  • 1ks mrkve
  • ½ celeru řapík
  • 1 malá cibule
  • 1kg předvařených drštěk
  • 600g rajčat (čerstvých nebo protlaku)
  • 1 feferonka nebo pepř
  • 100g strouhaného parmazánu

Postup

Rajčata navrchu nařízneme (uděláme křížek), spaříme 20 s a propláchneme ve studené vodě (nejlépe s ledem). Poté je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme měkkou část se zrnkama a zbytek nakrájíme na kousky.

Na pánvi s olejem orestujeme zeleninu nakrájenou na kostičky, dršťky musejí být nakrájené na větší kusy, vhodíme je do pánve, promícháme se základem a přidáme pokrájená rajčata. Zalijeme trochou vody a podusíme. Opepříme nebo dochutíme nasekanou feferonkou, povaříme 30–45 min. Podle potřeby osolíme a ozdobíme strouhaným parmazánem.