Torta di ricotta (Dort z ricotty)

Ingredience 4 porce

  • Těsto (stejné jako na Crostata alla fruta )
  • 210 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 3 žloutky
  • 100 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • 1/3 prášku do pečiva
  • 1 kg ricotty
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 dl smetany
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový lusk
  • ovoce podle chuti

Neodolatelný cheescake po italsku! Je tak dobrý, že nebudete moci přestat..

Postup

Postup na přípravu těsta najdete na www.sitalemvkuchyni.cz (recept Crostata alla fruta ).

Odpočinuté těsto vyndáme z lednice a vyložíme jím dno i strany dortové formy. V míse vyšleháme vejce, moučkový cukr, ricottu a zrníčka vanilky, přilijeme smetanu a vzniklou směs nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 175°C. Podáváme s ovocem.