Torta alla gianduja (Nugátový dort)

Ingredience 4 porce

  • Těsto:
  • 110g hladké mouky
  • 50g cukru krupice
  • 45g másla
  • 1/5 kypřícího prášku
  • 10g kakaa
  • 2 žloutky
  • kapka oleje extra virgin
  • špetka soli
  • Krém:
  • 150g nutelly
  • 50g hořké čokolády na vaření
  • 100ml smetany
  • 100ml mléka
  • 1 vejce

Takovým dezertem uspokojíte malé i velké. Měl jsem ho rád už jako kluk, když mně ho připravovala moje maminka.

Postup


Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet ve folii v lednici. Formu vymažeme máslem a vyložíme asi 2/3 těsta, vyrobíme tak dno dortu. Zbytkem těsta vyložíme formu ze stran.
Ve vodní lázni rozpustíme nutellu, čokoládu, mléko a smetanu. Po vychladnutí vmícháme jedno celé vejce a nalijeme do formy, pečeme v předehřáté troubě na 
175 stupňů asi 20min.