Torroncini Morbidi (Turecký Med Po Italsku)

Ingredience 4 porce

  • 450g pomerančového medu (nebo med a pomerančová esence)
  • 250g loupaných a pražených mandlí
  • 250g cukru
  • 3 bílky
  • 50g drcených pistácií
  • 80g moučkového cukru

Postup

Ve vodní lázni necháme 15 minut vařit med, musíme ho míchat, dokud nebude vodový. Pomalu přidáváme vyšlehané bílky, po pěti minutách cukr a ještě deset minut mícháme. 

Poté odstavíme a vsypeme mandle a pistácie. Směs vylijeme na pečící papír posypaný moučkovým cukrem, aby se k papíru nepřilepila. Vytvoříme placku, necháme chvilku vystydnout a dáme do mrazáku ztuhnout na půl hodiny. Krájíme na malé trojúhelníčky.
Med můžeme namočit do rozpuštěné čokolády.