Tiramisú (Dezert Tiramisú)

Ingredience 4 porce

  • 500g Mascarpone
  • 5 lžic cukru krupice
  • 5 vajec
  • 2x malý panák Amaretto
  • šálek silné kávy černé
  • 1 pytlík Savoiardi nebo cukrářských piškotů
  • kakao na posypání

Třetí chod klasického italského menu zná jedinou znamenitou stavbu z piškot. A vy jistě také.

Postup



Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme sníh.
Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem, jen rychle, aby se nerozmáčely. Skládáme do formy – piškoty, krém, piškoty, poslední vrstvu krému posypeme kakaem.
Necháme min 2 h zatuhnout v lednici.