Testina di vitello con pure di patate alle erbe (Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami)

Ingredience 4 porce

  • 450 g líček
  • 350 g brambor
  • 1,5 dl mléka
  • 20 g máslo
  • 20 g petržel
  • bazalka
  • 1str česnek
  • tymián
  • olej extra, sůl
  • Vývar:
  • 2 rajčata zralá
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • celer řapík
  • 2 cukety
  • 1 palička česneku
  • sůl
  • 3l vody

Tento netradiční kousek masa milují vyhlášení kuchaři. Nic než telecí líčka v doprovodu bramborového pyré nikdy nebylo k vašemu žaludku tak něžné!

Postup


Líčka vypereme ve studené vodě, necháme hodinu ve vodě.
Zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce a přidáváme 3 litry vody a vývar 2 hod. Maso vytáhneme.
Brambory uvaříme klasicky, oloupeme, uděláme kaši (horké mléko, studené máslo) do toho nasekanou bazalku, petržel.
Osolíme líčka, nakrájíme na 4 kousky, orestujeme na pánvi, k tomu 2 dl vývaru, česnek a tymián – 5min. Zredukujeme šťávu, servírujeme s kaší a šťávou.