Testina di vitello con pure di patate alle erbe (Telecí líčka s bramborovým pyré a bylinkami)
Ingredience 4 porce
- 450 g líček
- 350 g brambor
- 1,5 dl mléka
- 20 g máslo
- 20 g petržel
- bazalka
- 1str česnek
- tymián
- olej extra, sůl
- Vývar:
- 2 rajčata zralá
- 1 cibule
- 2 mrkve
- celer řapík
- 2 cukety
- 1 palička česneku
- sůl
- 3l vody
Tento netradiční kousek masa milují vyhlášení kuchaři. Nic než telecí líčka v doprovodu bramborového pyré nikdy nebylo k vašemu žaludku tak něžné!
Postup
Líčka vypereme ve studené vodě, necháme hodinu ve vodě.
Zeleninu nakrájíme, dáme do hrnce a přidáváme 3 litry vody a vývar 2 hod. Maso vytáhneme.
Brambory uvaříme klasicky, oloupeme, uděláme kaši (horké mléko, studené máslo) do toho nasekanou bazalku, petržel.
Osolíme líčka, nakrájíme na 4 kousky, orestujeme na pánvi, k tomu 2 dl vývaru, česnek a tymián – 5min. Zredukujeme šťávu, servírujeme s kaší a šťávou.