Testaroli Al Pesto (Testaroli s pestem)

Ingredience 4 porce

  • 600g hladké mouky
  • studená voda dle potřeby
  • 1 lžíce soli
  • pesto (viz recept na pesto)

Postup

Vlaječku pro „testaroli“  byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny  s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.

V míse smícháme mouku s vodou a větším množstvím soli tak, abychom vytvořili řídké těsto bez hrudek. Směs nalijeme do velké teflonové formy na zapékání, pečeme na 180 stupňů asi 3 minuty i déle, aby se stáhla (povrch musí zůstat stejný, nezabarvit se). Vyndáme z trouby a nakrájíme těsto podle libosti na stejně velké kousky. Ve vroucí osolené vodě necháme přejít varem, než vyplavou na hladinu. 

Servírujeme na talíř polité pestem a ozdobené lístkem bazalky.