Testaroli Al Pesto (Testaroli s pestem)
Ingredience 4 porce
- 600g hladké mouky
- studená voda dle potřeby
- 1 lžíce soli
- pesto (viz recept na pesto)
Postup
Vlaječku pro „testaroli“ byste na mapě Itálie mohli zapíchnout do krajiny s bohatou historií – středního Toskánska. Tento prastarý recept je snadný na přípravu a nenáročný pro peněženku. Na testaroli postačí jen mouka s vodou. Podává se k nim bylinkové pesto.
V míse smícháme mouku s vodou a větším množstvím soli tak, abychom vytvořili řídké těsto bez hrudek. Směs nalijeme do velké teflonové formy na zapékání, pečeme na 180 stupňů asi 3 minuty i déle, aby se stáhla (povrch musí zůstat stejný, nezabarvit se). Vyndáme z trouby a nakrájíme těsto podle libosti na stejně velké kousky. Ve vroucí osolené vodě necháme přejít varem, než vyplavou na hladinu.
Servírujeme na talíř polité pestem a ozdobené lístkem bazalky.