Terrina di cioccolato bianco con noci (Terinka z bílé čokolády a vlašských ořechů)

Ingredience 4 porce

  • 2 tabulky bílé čokolády
  • 1 dl smetany
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • cukr podle chuti

Postup

 Vlašské ořechy uvaříme v trošce vody (aby byly ponořené) do měkka. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou, můžeme ještě podle chuti dosladit cukrem, poté přidáme ořechy a rozmixujeme je. Vzniklou směs nalijeme do menší formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 130° asi 20 minut. Po upečení necháme terinu vychladnout a dáme do lednice na 4 hodiny. Aby se při vyklopení nerozbila, ponoříme formu do poloviny výšky do horké vody a můžeme bez obav vyklopit. Při podávání ozdobíme celými vlašskými ořechy.