Tarte tatin (Jablečný koláč s příchutí fíků)

Ingredience 4 porce

  • 1 balení listového těsta
  • 4-6 jablek
  • 4 fíky
  • 2 lžíce cukru
  • celá skořice
  • máslo

Postup

Oloupeme fíky, nakrájíme na menší kousky a na másle podusíme. Poté je rozmačkáme. V teflonové formě na koláč ohřejeme máslo s cukrem a špetkou nastrouhané skořice, a jakmile vznikne karamel, naskládáme na něj čtvrtky oloupaných jablek. Chvilku podusíme a přidáme džem z fíků. Koláč přikryjeme rozváleným listovým těstem, propícháme vidličkou, aby se těsto nezvedlo a pečeme v předehřáté troubě na 180° 20 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout a poté ho můžeme vyklopit z formy.