Tagliolini ai fegatini (Tagliolini s kuřecími játry)

Ingredience 4 porce

  • 280 g těstovin tagliolini
  • 400 g kuřecích jater
  • 1 cibulka
  • 4 rajčata
  • 1 dl bílého vína
  • máslo
  • olej extra virgin
  • sůl

Tagliolini jsou úzké nudle dlouhé jako špagety. Pocházejí z oblasti Molise a podávají se nejčastěji čerstvé s omáčkou, rybami nebo se přidávají do polévky A já je mám nejraději s kuřecími játry.

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. Jsou velmi jemné, proto stačí povařit jen pár minut.

Játra očistíme a nakrájíme na větší kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo a játra na cibulce orestujeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a odstraníme semínka, nakrájíme na jemno. Pak je přidáme k játrům a zalijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přidáme tagliolini, promícháme, dochutíme solí a můžeme podávat.