Tagliatelle con speck, verza e scamorza affumicata (Tagliatelle se špekem, kapustou a uzenou mozzarellou)

Ingredience 4 porce

  • 320 g tagliatelle
  • 500 g kapusty
  • 100 g špeku
  • hovězí vývar
  • 200 g uzené mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • šalvěj
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Chytáte se na špek? Pak si ho představte v silné sestavě se šalvějí, kapustou a uzenou mozzarellou - a už vám může být jasné, že tahle pasta u vás zvítězí na celé čáře.

Postup


Nejdřív na rozpálený olej v pánvi vhodíme stroužek česneku a dva lístky šalveje. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený špek. Restujeme do zlatova. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou kapustu. Znovu vše na pánvi osmahneme. Zalijeme naběračkou vývaru. Trochu osolíme a ještě dáme naběračku vývaru. Stroužek česneku odstraníme. Uvařené těstoviny vhodíme na pánev k základu. Přidáme strouhanou mozzarellu, počkáme, až se rozpustí.
Servírujeme ozdobené plátkem čerstvé mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, opepříme.