Tagliatelle con speck, verza e scamorza affumicata (Tagliatelle se špekem, kapustou a uzenou mozzarellou)
Ingredience 4 porce
- 320 g tagliatelle
- 500 g kapusty
- 100 g špeku
- hovězí vývar
- 200 g uzené mozzarelly
- 2 stroužky česneku
- šalvěj
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Chytáte se na špek? Pak si ho představte v silné sestavě se šalvějí, kapustou a uzenou mozzarellou - a už vám může být jasné, že tahle pasta u vás zvítězí na celé čáře.
Postup
Nejdřív na rozpálený olej v pánvi vhodíme stroužek česneku a dva lístky šalveje. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený špek. Restujeme do zlatova. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou kapustu. Znovu vše na pánvi osmahneme. Zalijeme naběračkou vývaru. Trochu osolíme a ještě dáme naběračku vývaru. Stroužek česneku odstraníme. Uvařené těstoviny vhodíme na pánev k základu. Přidáme strouhanou mozzarellu, počkáme, až se rozpustí.
Servírujeme ozdobené plátkem čerstvé mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, opepříme.