Tagliata con rucola e grana (Steak s rukolou a sýrem)
Ingredience 4 porce
- 1 kg hovězí svíčkové
- 2 svazky rukoly
- 1 snítka rozmarýnu
- 120 g sýru Grana padano
- citronová šťáva
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Postup
Maso nakrájíme na čtyři stejné kusy (čtyři porce), osolíme, opepříme
a zprudka orestujeme na olivovým oleji, jen aby se zatáhlo a vznikla kůrčička. Uvnitř zůstane syrové. Poté ho nakrájíme na tenké plátky
a servírujeme na talíř. V pánvi na olivovém oleji orestujeme zmáčknutý česnek a rozmarýn. Jakmile česnek dostane barvu do zlatova, vypneme sporák a olejem pokapeme nakrájené maso, zasypeme rukolou, natrhanou na menší kusy, a bohatě posypeme sýrem nastrouhaným na lupínky.