Tagliata con rucola e grana (Steak s rukolou a sýrem)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 2 svazky rukoly
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 120 g sýru Grana padano
  • citronová šťáva
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup


Maso nakrájíme na čtyři stejné kusy (čtyři porce), osolíme, opepříme 
a zprudka orestujeme na olivovým oleji, jen aby se zatáhlo a vznikla kůrčička. Uvnitř zůstane syrové. Poté ho nakrájíme na tenké plátky 
a servírujeme na talíř. V pánvi na olivovém oleji orestujeme zmáčknutý česnek a rozmarýn. Jakmile česnek dostane barvu do zlatova, vypneme sporák a olejem pokapeme nakrájené maso, zasypeme rukolou, natrhanou na menší kusy, a bohatě posypeme sýrem nastrouhaným na lupínky.