Struffoli (Sladké Nočky)

Ingredience 8 porcí

  • Nočky:
  • 400g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíce rumu
  • 100g másla
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžičky pomerančové kůry
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 1l slunečnicového oleje na smažení
  • Poleva:
  • 300g medu
  • 150g cukru
  • 5 lžic vody
  • cukrové perličky
  • 50g kandovaného ovoce

Postup

V míse smícháme všechny ingredience na nočky, vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v lednici. Poté rukama vyválíme “hada” a vyrobíme kuličky o průměru asi 2 cm. Nočky osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. 

Ve vyšším kastrole ohřejeme vodu, cukr a med. Jakmile se cukr rozpustí a směs začne pěnit, vhodíme do kastrolu osmažené nočky a zamícháme, aby se obalily vzniklým karamelem. Servírujeme na talíř do pyramidy, zdobíme kandovaným ovocem 
a cukrovými perličkami.