Struffoli (Sladké Nočky)
Ingredience 8 porcí
- Nočky:
- 400g hladké mouky
- 4 vejce
- 1 lžíce rumu
- 100g másla
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžičky pomerančové kůry
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 1l slunečnicového oleje na smažení
- Poleva:
- 300g medu
- 150g cukru
- 5 lžic vody
- cukrové perličky
- 50g kandovaného ovoce
Postup
V míse smícháme všechny ingredience na nočky, vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v lednici. Poté rukama vyválíme “hada” a vyrobíme kuličky o průměru asi 2 cm. Nočky osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova.
Ve vyšším kastrole ohřejeme vodu, cukr a med. Jakmile se cukr rozpustí a směs začne pěnit, vhodíme do kastrolu osmažené nočky a zamícháme, aby se obalily vzniklým karamelem. Servírujeme na talíř do pyramidy, zdobíme kandovaným ovocem a cukrovými perličkami.