Stinco di vitello porchettato (Telecí lýtko s bylinkami)

Ingredience 4 porce

  • vykostěné telecí lýtko
  • 1 bránice
  • 250 g střídky z pečiva
  • hovězí vývar
  • 1 dl smetany
  • 1 vejce
  • petržel
  • šalvěj
  • rozmarýn
  • bobkový list
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi.

Postup

Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekáme a orestujeme v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočíme ve smetaně, vyždímáme a vhodíme do misky, do které přidáme orestované bylinky, vejce a sůl.

Telecí lýtko rozprostřeme a mírně naklepeme, osolíme, opepříme 
a potřeme bylinkovou směsí. Maso zarolujeme a zabalíme do vepřové bránice, svážeme provázkem. Roládu orestujeme na olivovém oleji 
s bobkovým listem do zlatova. Přilijeme 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečeme v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka. 

Příloha: Fagiolini con pancetta e cipolle