Stinco di vitello porchettato (Telecí lýtko s bylinkami)
Ingredience 4 porce
- vykostěné telecí lýtko
- 1 bránice
- 250 g střídky z pečiva
- hovězí vývar
- 1 dl smetany
- 1 vejce
- petržel
- šalvěj
- rozmarýn
- bobkový list
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Vymažte si v paměti vzpomínky na fádní telecí roládu z nemocniční stravy fantastickým zážitkem. Bylinkami nadívané telecí přináší nebe na zemi.
Postup
Petržel, šalvěj a rozmarýn nasekáme a orestujeme v pánvi na olivovém oleji, aby se chutě uvolnily. Střídku z pečiva namočíme ve smetaně, vyždímáme a vhodíme do misky, do které přidáme orestované bylinky, vejce a sůl.
Telecí lýtko rozprostřeme a mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bylinkovou směsí. Maso zarolujeme a zabalíme do vepřové bránice, svážeme provázkem. Roládu orestujeme na olivovém oleji s bobkovým listem do zlatova. Přilijeme 2-3 naběračky hovězího vývaru a pečeme v troubě na 190° asi 1,5 hodiny do měkka.
Příloha: Fagiolini con pancetta e cipolle