Spaghetti alla pescatora (Špagety po rybářsku)

Ingredience 4 porce

  • 400 g špaget
  • 800 g mušlí Slávek
  • 400 g mušlí Vongole
  • 320 g kalamárů
  • 8 krevet
  • 400 g cherry rajčat
  • 2 dl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka
  • olej extra virgin
  • sůl

Postup


Kalamáry očistíme (odstraníme páteř, zoubek a oči) a nakrájíme na kousky. Očistíme také mušle a krevety. V pánvi na oleji osmažíme stroužky česneku, přihodíme mušle a necháme restovat. Jakmile se otevřou, přidáme ostatní plody moře, zalijeme bílým vínem a přímo do pánve vhodíme špagety. Rozprostřeme je, podle potřeby zalijeme vodou a necháme vařit. Česnek odstraníme a po chvíli přidáme nakrájená cherry rajčata. Jakmile budou špagety “al dente”, ozdobíme je nasekanou petrželkou, podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a můžeme podávat.