Sopes (Placičky Sopes)

Ingredience

  • 1 kg kukuřičné mouky maseco
  • vepřové sádlo
  • plechovka červených fazolí
  • 2 bílé cibule
  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g balkánského sýru
  • 230 g salsa verde
  • guacamole (viz recept na totopos con guacamole)
  • olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

Z mouky a vody vytvoříme vláčné těsto. Tvoříme kuličky o váze asi 60 g, pak je zmáčkneme a vznikne silnější placka o průměru asi 15cm. Její okraje ohneme dovnitř, aby byly tlustší a držely tak náplň uprostřed. Takto připravené placky osmažíme na rozpuštěném sádle do zlatova.

Základem každé placičky jsou fazole. Fazole z plechovky rozmixujeme a orestujeme na lžíci rozpuštěného sádla a nakrájené cibulce. Podle chuti osolíme.

Náplň 1:
Kuřecí prsa uvaříme ve vodě a pak ručně natrháme na malé kousky. V pánvi na oleji osmažíme cibulku, přidáme kuřecí maso a zalijeme omáčkou salsa verde. Dochutíme solí a pepřem.

Náplň 2:
Picco de gallo – příprava je stejná jako na guacamole, jen nepřidáváme avokádo (rajče a cibuli nakrájíme na malé kostičky, smícháme s nasekaným koriandrem a chilli papričkou, dochutíme šťávou z limetky, osolíme).


Náplň 3:
Guacamole (viz recept totopos con guacamole ).

Při stolování nejprve potřeme placky fazolovou směsí a dále plníme podle chuti. Nakonec je posypeme balkánským sýrem.