Semifreddo (Dezert Semifreddo)

Ingredience 4 porce

  • 0,5 l smetany na šlehání
  • 3 vejce
  • 150g cukru krupice
  • malý panák brandy
  • 1 krabička lentilek
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst čokoládových corn flakes (lze nahradit čímkoliv – čokoláda, mandle, pusinky…)
  • hrst kandovaného ovoce

Seznamte se s jedním z mých nejoblíbenějších dezertů. Jeho název by se dal přeložit jako „polozmrzlina“. Takže teď už víte, že je velmi osvěžující. A k tomu velký liberál. Každý si do něj může přidat to, co mu nejvíc chutná.

Postup

V miskách vyšleháme zvlášť žloutky s cukrem, sníh z bílků a šlehačku ze smetany. Oříšky, lentilky a ostatní sladkosti nasekáme na kousky.

Do žloutků s cukrem přidáme brandy a vmícháme šlehačku, nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků.
Formu (například na srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií, nalijeme směs a dáme do mrazáku alespoň na 6h. Krájíme na plátky, můžeme polévat rozpuštěnou čokoládou.