Scaloppini di vitello con funghi (Telecí plátky s houbami)
Ingredience 4 porce
- 1 lžíce oleje extra virgin
- 400g čerstvých nebo mražených hub (hříbky nebo směs)
- 100ml vína
- sůl
- 600g telecí kýty nakrájené na 8 plátků
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- hrst nasekané petrželové natě
Postup
Nejdřív si očistíme houby a nakrájíme je na stejně velké kousky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme rukou zmáčknutý česnek, houby a prudce je opečeme. Česnek odstraníme, podlijeme trochou vody nebo vývarem, osolíme, posypeme petrželkou. Nakonec přidáme kousek másla obaleného v mouce a promícháme.
Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso orestujeme na oleji asi 2 minuty z každé strany. Promícháme s houbovou směsí a můžeme podávat.