Scaloppini di vitello con funghi (Telecí plátky s houbami)

Ingredience 4 porce

  • 1 lžíce oleje extra virgin
  • 400g čerstvých nebo mražených hub (hříbky nebo směs)
  • 100ml vína
  • sůl
  • 600g telecí kýty nakrájené na 8 plátků
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • hrst nasekané petrželové natě

Postup

Nejdřív si očistíme houby a nakrájíme je na stejně velké kousky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme rukou zmáčknutý česnek, houby a prudce je opečeme. Česnek odstraníme, podlijeme trochou vody nebo vývarem, osolíme, posypeme petrželkou. Nakonec přidáme kousek másla obaleného v mouce a promícháme. 

Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme 
a maso orestujeme na oleji asi 2 minuty z každé strany. Promícháme s houbovou směsí a můžeme podávat.