Saltimbocca alla romana (Saltimbocca po římsku)

Ingredience 4 porce

  • 600 g zadního telecího masa
  • 4 plátky parmské šunky
  • pár lístků šalvěje
  • mouka na obalení
  • 1 dl bílého vína
  • vývar dle potřeby
  • máslo a olej na smažení
  • sůl, pepř

Parmská šunka a šalvěj na telecích plátkách rozehrávají v tomto pokrmu jedinečnou partii skvělých chutí. Na recept přišli v Římě a budiž jim za to dík.

Postup


Osolíme a opepříme plátky telecího, na každý položíme šunku a dva lístky šalvěje, připevníme párátkem a lehce obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a olej a orestujeme maso z obou stran, nejdříve z té strany, kde je šunka. Přidáme bílé víno, chvilku povaříme a podle potřeby zalijeme vývarem.