Risotto del fattore (Risoto po farmářsku)

Ingredience 4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • 6 ks zeleného chřestu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 150 g fazolových lusků
  • 2 dl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • strouhaný parmazán
  • šalotka
  • petrželka
  • máta
  • olej extra virgin
  • sůl

Ta nejsvěžejší varianta skvostného italského risotta je tu! Zkuste ji zvlášť na jaře, kdy má chřest zelenou.

Postup

V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou šalotku, přisypeme rýži a zalijeme bílým vínem. Postupně přiléváme vývar. Chřest, fazolky i lusky nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k rýži. Pomalu vaříme asi 20 minut. Na závěr přidáme nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolíme, zasypeme parmazánem a můžeme podávat.