Risotto all’ Amarone (Risotto s vínem Amarone)

Ingredience 4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • ½ lahve červeného vína Amarone
  • cibulka
  • hovězí vývar
  • sýr typu parmazán
  • 50 g másla
  • sůl

Kdo ví, jestli tohle fantastické risotto na ještě fantastičtějším vínu ochutnal Romeo s Julií. Ale zaručeně je uznávanou klasikou z Verony, které korunuje jídelní lístky světově proslulých restaurantů.

Postup

V pánvi na másle orestujeme cibulku, přisypeme rýži a chvilku povaříme. Poté zalijeme rýži vínem a počkáme, až se alkohol vypaří. Za stálého míchání přiléváme postupně vývar. Asi po dvaceti minutách je rýže uvařená, můžeme vypnout, zamícháme do ní kousek másla a strouhaný parmazán. Podle chuti dosolíme a můžeme podávat..