Risotto al radicchio (Rizoto s čekankou)

Ingredience 4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • 1 cibule
  • 0,5 kg červené čekanky
  • 2 dl červeného vína
  • 1 dl octa balsamico
  • zeleninový vývar
  • parmazán na posypání
  • máslo
  • sůl

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem 

a cibulkou. Zalijeme červeným vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar. Čekanku nakrájíme a vhodíme do hrnce. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Vývarem podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří. 
Po uplynulé době stáhneme z ohně, přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité. V jiném hrnci necháme chvíli vyvařit - zredukovat ocet balsamico a zalijeme jím naservírované rizoto ozdobené čekankou.