Risotto Gamberi E Asparagi (Rizoto s krevetami a chřestem)

Ingredience 4 porce

  • 320 g rýže carnaroli
  • 12 zelených chřestů
  • 12 krevet
  • 1 cibule
  • 2 dl mléka
  • 2 dl bílého vína
  • zeleninový vývar
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • máslo
  • sůl

Postup


Chřest oloupeme, odřízneme špičky a necháme je stranou, zbylé části uvaříme v mléce.
Cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji a másle. Krevety vyčistíme, hlavy odřízneme, vymačkáme do hrnce s cibulkou a chvíli orestujeme. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit alkohol
a odstraníme hlavy krevet. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem
a chvilku povaříme. Přidáme špičky chřestu, podlíváme vývarem a po deseti minutách přidáme krevety.
Chřest uvařený s mlékem rozmixujeme na krém a smícháme s rizotem.
Rizoto podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou, můžeme ozdobit orestovanou krevetkou.

´