Risotto Gamberi E Asparagi (Rizoto s krevetami a chřestem)
Ingredience 4 porce
- 320 g rýže carnaroli
- 12 zelených chřestů
- 12 krevet
- 1 cibule
- 2 dl mléka
- 2 dl bílého vína
- zeleninový vývar
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
- máslo
- sůl
Postup
Chřest oloupeme, odřízneme špičky a necháme je stranou, zbylé části uvaříme v mléce.
Cibulku nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji a másle. Krevety vyčistíme, hlavy odřízneme, vymačkáme do hrnce s cibulkou a chvíli orestujeme. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit alkohol
a odstraníme hlavy krevet. Poté přisypeme rýži, podlijeme vývarem
a chvilku povaříme. Přidáme špičky chřestu, podlíváme vývarem a po deseti minutách přidáme krevety.
Chřest uvařený s mlékem rozmixujeme na krém a smícháme s rizotem.
Rizoto podáváme zakápnuté olivovým olejem a posypané petrželkou, můžeme ozdobit orestovanou krevetkou.
´