Punta ripiena di carne e verdure (Plněné telecí se zeleninou)

Ingredience 4 porce

  • 1 kg telecího masa
  • 250 g mletého telecího
  • 20 g sušených hříbků
  • 200 g hrášku
  • 4 lžíce sýru Grana padano
  • 2 vejce
  • 3 plátky pečiva
  • mléko
  • 4 mrkve
  • 4 cibule
  • 4 brambory
  • 2 dl bílého vína
  • 2 dl sherry
  • směs bylinek (šalvěj, rozmarýn, petržel, rukola, bobkový list)
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Postup

V míse smícháme mrkev nakrájenou na hrubo, nasekanou rukolu, nastrouhaný sýr, hrášek, vejce a mleté telecí. Houby namočíme do vody, jakmile změknou, nakrájíme je a přidáme ke směsi. Pečivo namočíme v mléce, vymačkáme přebytečnou tekutinu a smícháme s ostatním. Zalijeme bílým vínem, osolíme, opepříme.
Do telecího masa vyřízneme kapsu a naplníme ho směsí, poté ho dobře svážeme provázkem.
Naplněné telecí orestujeme na pekáči s olivovým olejem spolu s cibulí a mrkví nakrájenou na hrubo a bramborami. Přidáme zbylé bylinky (šalvěj, bobkový list, rozmarýn a petrželku), osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a cherry. Jakmile se maso zatáhne, dáme pekáč do předehřáté trouby na 180° na půl hodiny, poté snížíme teplotu na 160° a pečeme další hodinu.